Kreatív konyha kívánságára leírom, hogyan szoktam tejes teát készíteni. Nem nagy kunszt, csak hagyjuk ki a citromlevet.
Hozzávalók:
2 teáskanál jó minőségű fekete tea
8 dl forró víz
barna nádcukor
egész kardamom
tej
Leforrázom a teafüvet és 4-5 percig áztatom. Most éppen sri lankai szálas fekete teát használtam. Csészébe vagy bögrébe töltöm háromnegyedig, aztán beledobok két szem kardamomot. Egynegyed részt pedig felöntöm tejjel. Ha újratöltjük a csészénk, akkor a kardadmom maradhat benne, eléggé intenzív íze van ahhoz, hogy kétszer-háromszor le lehessen önteni. Szét is lehet nyomkodni egyébként a tokját, akkor láthatóak lesznek a kis fekete magjai.
Az adventi koszorú mellett üldögélve kell kevergetni egy kis mézeskalácsot, vagy svéd gyömbéres kekszet majszolni hozzá reggeli gyanánt és garantáltan nem lesz kedvünk dolgozni menni (vagy szakdolgozatot írni), de a lelki békét segít megtalálni :) Na jó, egyébként köztudottan serkentő hatású a fekete tea, a kardadmom pedig szíverősítő, segíti az emésztést és köhögéscsillapító.
Oh, köszönöm szépen!!! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésJa, és mellesleg gyönyörű ez a pöttyös teáskészlet!
VálaszTörlésKöszi! :) Páromtól kaptam, nagyon eltalálta szívem vágyát :)
VálaszTörlés