A krémlevesek a kedvenceim közé tartoznak, a fokhagyma is a kedvenceim közé tartozik, ebben a levesben pedig nagyszerűen összeillenek. Kell ennél több? Az eredeti recept Mónikától származik, azért írom le még egyszer, mert módosítottam rajta egy keveset.
Hozzávalók 2 személyre:
6 gerezd fokhagyma
4 dkg márványsajt
1 evőkanél liszt
2 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín
2,5 dl víz
2,5 dl tej
fél marék dió
bors
A lisztből és olajból világos rántás készítettem. A zúzott fokhagymát hozzáadtam a rántáshoz, majd felöntöttem a tejjel, vízzel, tejszínnel, sűrű kavargatások mellett, nehogy csomós legyen. Amint forrni kezdett, a kis darabokra vágott márványsajtot belekevertem. Megvártam míg rottyan egyet és levettem a tűzről. Borsoztam, icipici sót adtam hozzá, de csak kóstolás után, mert ugyebár a márványsajt is elég sós. Végül fél marék apróra tört diót tettem bele. Emberem levesgyöngyöt követelt bele, de mivel nem volt itthon, megette így is és elégedetten nyugtázta, hogy jó volt.
Örülök, hogy ízlett, főleg, hogy az "emberednek" is! Abszolút hiszek abban a mondásban, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át.....
VálaszTörlésIgen, szerintem is totál igaz sokszor... Ha a "megszerzésükben" nem is mindig, de a megtartásukban annál nagyobb szerep jut a kajának.
VálaszTörlés