10 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
12 dkg cukor
10 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál földimogyoróvaj
2 evőkanál zabpehely
1 tojás
1 csipet só
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál sütőpor
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozom, majd kisebb gombóckákat formázom a tésztából és a tenyerem között szétlapítom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket, lehetőleg nagy távolságra egymástól, mert nyomulósak. Esetleg villával megnyomkodjuk a tetejüket. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket, majd a tepsiben hagyjuk hűlni 5 percet. Ehhez is egy bögre tejet tudok javasolni reggelire, az energiaszükségletet tuti fedezi.
Még annyi kiegészítés, hogy a darabos mogyoróvajjal (crunchy van ráírva) sokkal jobb!
Esküszöm, s most ha jól nézel, akkor láthatod, hogy a kezem a szívem fölött van. Tehát esküszöm, hogy kb 10 perccel ezelőtt vettem le a polcról a mogyoróvajat :) Csak gondoltam, előbb kipihizem az ebéd "fáradalmait", erre mit látnak szemeim ? - már nem is kell megsütni, viszem az egészet. Oldalbordám hogy fog neki örülni. Lesz keksz a kávéjához :)))
VálaszTörlésA helyzet az, hogy már nem nagyon van mit vinni, mert az én oldalbordám is pályázott rá :)
VálaszTörlésTiti!
VálaszTörlésMostanában kaptam én is rá a mogyoróvajas kekszre, nagyon jó is recept:-))
Szia,
VálaszTörlésminden jel szerint azért maradt le a mai bejegyzésed a középsávból, mert ma 6 új blog került be és elfoglalták gyakorlatilag az egész középrészt, letaszítva a régiek mai bejegyzéseit. Kérlek figyeld, hogy legközelebbi bejegyzésed megjelenik, vagy sem, ha nem, akkor ráuszítom a programozót:-)
Köszönöm a türelmed, jó hétvégét!
Gesztenye, köszönöm szépen! :) Mogyoróvajas bonbonban nem gondolkodsz?
VálaszTörlésKedves Gabojsza! Köszönöm szépen, hogy utánanéztél! Figyelem majd a legközelebbit. Minden jót!
VálaszTörlésTiti!
VálaszTörlésNem tudom, mert a csokival nem nagyon tudom összeegyeztetni, a mi ízlésünk szerint, de lehet kipróbálom pár darabon:-)