2012. október 5., péntek

Bevált máktorta

Ezt a máktortát már elkészítettem egyszer, az ismétlés a bevált voltát jelzi. Szerencsémre mások is vannak a családban, akik rajonganak a mákért, így szülinapi tortaként funkcionált ismét a Csiperkétől származó recept. 

Most változtattam rajta, krémből másfélészeres, a tésztából dupla adagot csináltam, amit kettévágva megtöltöttem és a tetejére is jutott a krémből, bár az oldalára már nem nagyon jutott. Most ezekkel az új mennyiségekkel írom le a hozzávalókat. Az elkészítést pedig itt találjátok.


A hozzávalókon változtattam kicsit, úgyhogy ezt most újra leírom. Került bele még méz és a citromosság fokozása végett kandírozott citromhéjdarabok. 


Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:
30 dkg darált mák
25 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
20 dkg csoki összetörve (citromos-rumos Kajla)
4 púpozott evőkanál kukoricaliszt
6 evőkanál víz + 2 teáskanál jamaicai rumaroma
10 dkg kandírozott citromhéjdarabok

A citromkrémhez:
3 egész tojás
18 dkg cukor
2 citrom leve
2 citrom reszelt héja
10 dkg margarin



1 megjegyzés:

  1. Finom lehet ez a torta:) Én is szeretem a mákot és a citromot is:) És azok a csokik, eszembe jutattad, hogy réges rég a magyarországi rokonok hoztak ilyet nekünk:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...