Gyerekkorom kedvenc vicce: Miről lehet felismerni a mérges gombát? Hát arról, hogy földhöz vágja a kalapját. Szóval csak óvatosan azokkal a gombákkal, ha magunk szedjük, de a piaci csiperkében megbízom.
A múltkori indiai bundás zöldségekhez hasonlóan készült ez a gombás bunda is.
Hozzávalók:
4-5 nagyob fej gomba
1 kisebb tojás
1 teáskanál curry
liszt
víz
só
olaj a sütéshez
Tojásból, lisztből vízből, curryből és pici sóból a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kevertem. A gombát megpucoltam, megmostam, lecsepegtettem, szeletekre vágtam. Bemártottam őket a tésztába és onnan rögtön a forró olajba kerültek. Pár percig sütöttem őket, míg szép színük nem lett. Mellég rizst főztem.
Nagyon szeretem így a gombát:) És jót kacagtam a viccen:)
VálaszTörlésEzt én is szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlés