A hétvégi többé-kevésbé napsütéses vasárnap délutánt a pilisi erdőben töltöttük édesanyámmal. A séta apropója a nyíló bodza volt. A már kinyílt, de az elnyílás jeleit nem mutató bodzát kisollóval vágtuk le, figyelve arra, hogy ne legyen rajta bogár, vagy levéltetű.
Hozzávalók:
néhány bodzavirág (mi fejenként nyolcat is megettünk vacsorára)
1 tojás
liszt
tej
csipet só
fahéjas porcukor
olaj a sütéshez
A virágokat leöblítettem, lecsepegtettem. A szokásosnál kicsit hígabb palacsintatésztát kevertem ki, amelybe a száruknál fogva belelógattam a virágokat, egyszerre csak egyet. Kicsit hagytam, hogy lefolyjon róla, aztán forró olajban kisütöttem őket, míg aranybarnák nem lettek. Két ujjnyi olaj a lábosban elég volt. Papírtörlőre raktam őket, aztán még forrón megszórtuk fahéjas porcukorral, és nem volt idejük kihűlni.
De rég láttalak:) Jól vagy?
VálaszTörlésÖrvendek, hogy jelentkeztél:)
Én még nem próbáltam így a bodzavirágot, pedig jó lenne, már rég készülök:)
Én is nagyon rég olvastam Rólad. Hol is vagy újabban "elveszve" ? a pilisi erdőt kivéve ? :) :) Jó, jó ez a bodzavirág, de nekem mindíg az jut az eszembe, hogy mennyit kellene készíteni, hogy jól is lakjunk vele ? Azonban nagyon jól néznek ki és olyan kívánatos is.
VálaszTörlés