2013. június 30., vasárnap

Meggyes-málnás sütemény

Péterek napjára sütöttem ezt a süteményt, Isten éltesse őket!


Hozzávalók:

1 kispohár natúr joghurt
2 kispohár (rétes)liszt
1 pohár cukor
1 zacskó sütőpor
1 tojás
negyed pohár olaj
1 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
meggy, málna (vagy valamilyen gyümölcs)

A hozzávalókat kimértem a joghurtos pohár alapján, összekevertem őket. Amíg ezzel elkészültem, a sütőt előmelegítettem. A kis tepsimet (18*25 cm) kivajaztam, beleöntöttem a masszát. A kimagozott meggyet és a megmosott málnát tettem a tetejére. Ha nem szeretnénk, hogy lesüllyedjen sütés közben, akkor forgassuk lisztbe a gyümölcsöt. Természetesen bármilyen gyümölcs mehet rá, csokidarabok, mandula, dió, aszaltságok. 30 percig sütöttem. A szeleteléssel kicsit várni kell, míg kihűl.
Ritkán készítek csak réteslisztből süteményt, de ehhez kivételesen jól illik a ropogósabb tészta (vagy lehet, hogy csak kicsit túlsütöttem? :)



1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...