A vidám, színes kis korongok a franciáktól indultak hódító útjukra. Első ránézésre, főleg, ha az ártábla alattuk van, nem igazán mozdulnék rá. De csordaszellem ide, vagy oda, azért tényleg nagyon finomak. Ráadásul a variációk, szín- és ízkombók tárháza kimeríthetetlen.
A Daubnerben kóstoltam először, a szilvás és a mákos egyértelműen viszi a prímet számomra. Aztán tavaly decemberben a barátnőkkel beneveztünk egy macaron készítő tanfolyamra a Lecsó Főzőiskolában. Így megvolt az élmény, hogy egyszer már csináltam ilyet, de esküszöm rá, hogy itthon eszembe sem jutna magamtól nekiállni. És erre ezer okom van: a konyhám felszereltségétől kezdve, a hűséges, öreg sütőm érzésre működése, az idegeim állapota, stb. Szóval megértettem a végére, hogy mi kerül ennyibe ezeken a kis mütyürökön.
Ha bátorító szavaim után valaki mégis kedvet kapna otthon nekiállni, (ami egyébként azért nem lehetetlen), akkor ezen a linken találtok kávés macaron receptet, amelyet mi is készítettünk. A másik verzió a fehércsokis-erdei gyümölcsös volt.
Ám hogy a lényegre térjek, a mindenféle napok ünnepei között, idén a macaront is köszönthetjük itthon. Részleteket a rendezvény honlapján találtok: http://macaronnap.hu/
Helyszín: Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Online vett jegy ára: 1800 Ft
És akkor lássunk egy kis kedvcsináló válogatást a macaronok sokféle világából a Pinterestről:
A kedvencem :) |
Pop-cake-nek álcázott macaron. Vagy fordítva? |
Szent Patrik napjára (március 17.) |
Tavaszra hangolva. |
Virágos jókedv. |
Ez a nyavalyás macska mindenhol ott van... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése