Ebben a receptben találkoznak aktuális nagy szerelmeim, az avokádó és a bulgur, de harc nincs.
Hozzávalók 1 személyre:
1 avokádó
1 csésze bulgur
fél lilahagyma
negyed darab kígyóuborka
egy-két teáskanál citromlé
só, bors
kevés vegeta
1 teáskanál olívaolaj
A bulgurt átmosom, egy kisebb lábosba teszem, hozzáadom a vegetát, sót, borsot és az olívaolajat, majd ráöntök két csészényi forrásban lévő vizet és letakarom negyed órára. Kisebb kockákra vágom az uborkát, összevágom a lilahagymát is, minél kisebbre. Az avokádó akkor tudom szépen szelni, ha nem annyira puha. Az enyém viszont még annyira kemény volt, hogy miután meghámoztam és felszeltem, betettem egy kicsit puhulni a bulgur mellé. Ha kész a bulgur, akkor megvárjuk míg langyos lesz, hozzáadjuk az ubit és a lilahagymát (meg az avokádót is), majd leöntjük a citromlével. Ha kell teszünk még bele sót és borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése