Egy nagyon egyszerű, de mutatós fogás azoknak, akik szeretik a halat. Mostanság megtudtam, hogy ezt a típusú táplálkozást, amit űzök pesco-vegetáriánusságnak hívják. Csúnya szó, inkább legyek halevő, ha már névadási kórságban szenvedünk. Szóval hetente, kéthetente eszek egy kis halacskát, ilyet-olyat, így és úgy elkészítve.
4 szelet heringfilé
1 üveg ecetben eltett gyöngyhagyma
só, bors
A megmosott heringfiléket sózzuk, borsozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az enyéim olyan tenyérnagyságúak voltak, úgyhogy négyfelé tudtam vágni őket. Hullámosan feltűzzük a nyársra úgy, hogy a hullámok közé egy-egy gyöngyhagymát is szúrunk. képről remélem látszik, hogy gondolom. A nyársakat olyan tepsire tesszük, ami elég keskeny hozzá, hogy a két peremére tudjuk tenni a nyársakat. A halak alá egy kis vizet engedünk és lefedjük alufóliával. Körülbelül fél óra alatt elkészültek. Mellé rizst és salátát ettünk.
Nagyon jól néz ki, és elég egyszerű, gyors fogásnak tűnik, tehát pont nekem való! :) Hol vetted a heringfilét?
VálaszTörlésLehel piacon vettem. Örülök, hogy tetszik :)
VálaszTörlés