2011. október 12., szerda

Halrudak másképp

Egy nagyon egyszerű, de mutatós fogás azoknak, akik szeretik a halat. Mostanság megtudtam, hogy ezt a típusú táplálkozást, amit űzök pesco-vegetáriánusságnak hívják. Csúnya szó, inkább legyek halevő, ha már névadási kórságban szenvedünk. Szóval hetente, kéthetente eszek egy kis halacskát, ilyet-olyat, így és úgy elkészítve. 

Hozzávalók:
4 szelet heringfilé
1 üveg ecetben eltett gyöngyhagyma
só, bors

A megmosott heringfiléket  sózzuk, borsozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az enyéim olyan tenyérnagyságúak voltak, úgyhogy négyfelé tudtam vágni őket. Hullámosan feltűzzük a nyársra úgy, hogy a hullámok közé egy-egy gyöngyhagymát is szúrunk.  képről remélem látszik, hogy gondolom. A nyársakat olyan tepsire tesszük, ami elég keskeny hozzá, hogy a két peremére tudjuk tenni a nyársakat. A halak alá egy kis vizet engedünk és lefedjük alufóliával. Körülbelül fél óra alatt elkészültek. Mellé rizst és salátát ettünk.  

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, és elég egyszerű, gyors fogásnak tűnik, tehát pont nekem való! :) Hol vetted a heringfilét?

    VálaszTörlés
  2. Lehel piacon vettem. Örülök, hogy tetszik :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...