2011. október 15., szombat

Tésztasaláta vegán és antivegán

Egyik kedven tésztám a masnitészta. Olaszul farfarelle, ami pillangót jelent. Olyan kis vidám formája van, legszívesebben salátákhoz használom fel. Ebből a tésztasalátából készült húsos és nem húsos verzió is. 


Hozzávalók:
250 gr masnitészta
1 kis üveg szeletelt csiperke (vagy 30 dkg friss gomba)
400 gr natúr joghurt
fél csokor petrezselyem
só, bors

20 dkg pulykamellfilé
1 evőkanál pecsenyezsír
1-2 gerezd fokhagyma

A tésztát kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük és lecsöpögtetjük. A joghurtot kikeverjük sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A tésztát összekeverjük a csiperkével és a joghurttal. (Ha frissből csináljuk, akkor előtte pároljuk meg a szeletekre vágott gombát.) 
Mivel az emberem húsra vágyott, ezért az ő adagjába kevertem 20 dkg pulykamellet is. A filét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy-két gerezd fokhagymát nyomunk rá. Egy csapott evőkanál pecsenyezsíron sütöttem át, hogy nehogy szó érje a ház elejét, hogy száraz a husi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...