Gyors, egyszerű leves, kidobásra ítélt gombalábak megmentésére kitalálva. Lehet még gazdagítani pirított kenyérkockával is, meg el tudom képzelni rozmaringos verzióban is.
Hozzávalók:
fél cukkíni
5-6 gombaláb
2 teáskanál curry fűszerkeverék
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szem krumpli
kevés olívaolaj
só, bors
A hagymát üvegesre pároltam olívaolajon, majd belenyomtam egy gerezd fokhagymát. A hámozott krumplit kis kockákra vágva hozzáadtam, kevés vizet tettem alá és a félkészre főztem fedő alatt. A cukkínit meghámoztam, azt is kis kockákra vágtam és ment a fazékba. Curryvel fűszereztem, ha nem lenne elég sós a currytől, akkor mehet bele még só és pici bors is. Botmixerrel letrumixoltam.
A megmosott gombalábakat felkarikáztam és kevés olívaolajon, nagy lángon megpirítottam. Sóztam, borsoztam, tálaláskor került a levesbe néhány csepp olívaolajjal együtt.
Ezt a változatot is ki fogom próbálni, gombával még finomabb lehet:)
VálaszTörlésPont most vettem a piacon cukkinit meg gombát! Csodálatosan fest levesed! Máris megfőzöm! Köszi! :o)
VálaszTörlés