Gyors mint minden krémleves, jólesik ilyen nyálkás időben és keveset kell mosogatni utána. Más előnyt most hirtelen nem tudok felsorolni, de talán ez is elég. Aki érzékeny a tejre, anélkül is kipróbálhatja.
Hozzávalók 2 személyre:
3 közepes krumpli
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tej
kevés metélőhagyma
só, bors
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát is, de azt csak fél percig pirítjuk. A krumplit kis kockákra vágjuk, annyi vízben, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejet. Ha hígabbra szeretnénk, tehetünk bele többet is. A tetejére metélőhagymát szórunk, levesgyönggyel, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Jöhetne, krémlevesként még nem próbáltam:)
VálaszTörlés