2012. október 20., szombat

Krumplikrémleves

Gyors mint minden krémleves, jólesik ilyen nyálkás időben és keveset kell mosogatni utána. Más előnyt most hirtelen nem tudok felsorolni, de talán ez is elég. Aki érzékeny a tejre, anélkül is kipróbálhatja.

Hozzávalók 2 személyre: 
3 közepes krumpli
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tej
kevés metélőhagyma
só, bors


Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát is, de azt csak fél percig pirítjuk. A krumplit kis kockákra vágjuk, annyi vízben, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejet. Ha hígabbra szeretnénk, tehetünk bele többet is. A tetejére metélőhagymát szórunk, levesgyönggyel, pirított kenyérkockával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...