Különös gyümölcs ez az avokádó. Alakja a méhre emlékeztet, ráadásul állítólag 9 hónap alatt érik meg virágzástól számítva. További asszociálásokhoz itt ez a link, a dió, füge, répa és egyéb zöldségek-gyümölcsök alakja és hatása közötti összefüggésekről.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál natúr krémsajt
1 evőkanál citromlé
só, fehérbors
Az avokádót meghámozzuk, kiszedjük a magját. A húsát villával összetörjük, vagy botmixerrel pürésítjük a többi hozzávalóval. Opcionálisan tehető bele egy kisebb gerezd fokhagyma is, meg 1 teáskanál majonéz. Mostanában viszont nekem jobban ízlik ilyen natúrabb kivitelben, mert a fokhagyma eléggé elveszi a viszonylag semleges avokádó ízét.
Pirítóssal, paradicsommal a legfinomabb, télen inkább olívabogyóval, aszalt paradicsommal esszük. A tetejére lehet még pár csepp citromot tenni. Lehetőleg frissen fogyasszuk, mert egy idő után megbarnul.
Még sosem ettem ilyet, de rég készülök kipróbálni:) Jól vagy? Rég hallottam felőled:)
VálaszTörlés