2014. március 21., péntek

Medvehagyma olaj

Nem egy nagy ördöngösséget fogok most megosztani veletek. A rövid ideig kapható medvehagymát és az ízét így is meg lehet őrizni későbbre.


Hozzávalók:
extra szűz olívaolaj
pár levél medvehagyma

Egy kisebb, formás üveget alaposan kimostam és kiszárítottam. A medvehagymát apróra vágtam, betöltöttem az üvegbe, majd ráöntöttem annyi olívaolajat, hogy az üveg pereméig érjen. Pár óra múlva már remekül átveszi az olaj a medvehagyma ízét. 

Krémlevesek tetejére, salátákba kiváló. Rántottát sütni vele szintén finom. A kedvenc felhasználási területem pedig, amikor a sütőből kikerült forró pizzára csorgat belőle egy keveset a férjem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...