Az első leves, amit főztem, annyira egyszerű. Szinte a semmiből elő lehet varázsolni, ha a család hirtelen megkíván egy meleg levest.
Hozzávalók:
4-6 darab hagyma
2 evőkanál liszt
kevés olívaolaj, vagy vaj
só, bors
ízlés szerint vegeta
reszelt sajt a tetejére
víz
Az utolsó hozzávalót muszáj volt hozzáírnom, mert persze nem volt vizünk délelőtt. Szerencsére van egy nagyszerű szűrőkancsónk, amiben volt elég víz a leveshez. A hagymát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, nem kell túl vékonyra. Az egerek itatásának elkerülésére mindenki vesse be az egyéni praktikáit (búvárszemüvegben való hagymavágás, előtte hűtőben tárolás, stb.). Olvasztott vajon, vagy olívaolajon (vajon nekem jobban ízlik) lassú tűzön fonnyasszuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a lisztet. Ha pengék akarunk lenni, akkor hívjuk ezt staubolásnak. Keverjük el jól a lisztet, majd öntsük fel annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk a levest. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés vegetát is lehet bele tenni. Éppen hogy felforraljuk és már készen is van. A tetejére reszelt sajtot szórunk, plusz tehetünk rá pirított kenyérkockákat. Ez az alap, innen már csak fokozni lehet, például cipóban tálalással, vagy a sajt sütőben való ráolvasztásával.
Nagyon szeretem a hagymalevest, gyakran készítem. Jól néz ki!
VálaszTörlésÉn is viszonylag gyakran készítem, mert nagyon gyorsan kész és finom.
VálaszTörlésÉn ritkán készítem, mert mindíg attól félek, hogy a már nemlétező epén behülyül. Pedig úúúúúúgy szeretem.
VálaszTörlésRemélem már van vizetek !!!
Szia Viki!
VálaszTörlésSajna párom édesanyja is hasonló helyzetben van, nekem mostanában a szemem dagad be másnap reggelre, ha sok hagymát eszek.. De nem értem miért... Már van vizünk, de tegnap úgy néz ki ilyen hullám volt, mert ahol a szüleim laknak, ott se volt víz.