10 dkg házi túró
fél fej hagyma
pirospaprika
fél kiskanál őrölt kömény
pár csipet zellersó
só, bors
A hagymát finomra összevágtam, belekevertem a túróba a paprikával, köménnyel, zellersóval, borssal együtt. Néhány percig kevergettem egy villával, amíg egyenletes színt nem kapott. Egyébként a friss, házi túró már önmagában is kellően krémes, ezért nem is kellett hozzáadnom tejfölt. Nem annyira darabos, mint a bolti túró és talán még semlegesebb íze van. Esetleg még egy kis apróra vágott petrezselyem mehetett volna bele. Ha van otthon, ne hagyjátok ki.
+1 tipp: paprikába is lehet tölteni, amit aztán karikázva lehet kenyérre tenni. Reggelire, vacsorára, partira, kiflire vagy zsemlére, mindenhogy tökéletes.
Így még sosem ettem, ki kell próbáljam:)
VálaszTörlésHúú, ez az a körözött amit imádok! Hagyma és kömény nélkül el sem tudom képzelni. Jó ötlet a zellersó, nem jutott volna eszembe!
VálaszTörlés